Normatyw surowcowy na 6 porcji:
- 500 g filetów rybnych
- 200 g czerstwej bułki
- 2-3 łyżeczki bułki tartej
- 2 łyżki oleju
- mielony czarny pieprz
- sól
- Filety rybne razem z namoczoną w wodzie i odciśniętą bułką dwukrotnie zemleć w maszynce do mięsa.Doprawić solą oraz pieprzem w bułce tartej.
- Zrumienić na oleju z dwóch stron.
- Podawać z ryżem ugotowanym na sypko lub smażonymi ziemniakami.
- Porcje przybrać koperkiem i plasterkami cytryny.
2 komentarze:
Fajny przepis, kotlety wyszły mi wyśmienicie nie wiem co dodać pozdrowienia dla ciebie.
Czekam na nowe przepisy
hmmm. kotleciki rybne yśminicie.Co za smak od dziś biorę przepisy tylko od ciebie.Pozdro.
Prześlij komentarz