niedziela, 9 listopada 2008

Kotlety ziemniaczane

Krokiety ziemniaczane
Normatyw surowcowy na 4 porcje:
  • 1 kg ziemniaków
  • 2 jajka
  • 4 łyżki bułki tartej
  • 2 łyżki roztopionego masła
  • po 1 gałązce koperku i kolendry
  • mielony czarny pieprz
  • sól
Sposób wykonania:
  • Ziemniaki ugotować i gorące utrzeć do miski.Dodać posiekane zioła i jajka.doprawić solą oraz pieprzem i wymieszać.
  • Z masy ziemniaczanej uformować kotlety,obtoczyć w bułce tartej i zrumienić na maśle z dwóch stron.
  • Kotlety przybrać gałązkami ziół i podawać ze śmietaną.
  • Kotlety można podawać jako dodatek do mięsa lub ryb.

1 komentarz:

Anonimowy pisze...

No, no smakoało jak u mamy mam nadzieje że niedługo pojaią ię nowe przpisy bo staje się głodny hheh.