Normatyw surowcowy:
- fasola biała 70 g
- kiełbasa toruńska 1
- boczek 15 g
- cebula 2 sztuki
- koncentrat pomidorowy dwie puszki
- majeranek 1 łyżeczka
- pieprz
- sól
- papryka mielona 1 łyżeczka
- Fasolkę dokładnie wypłukać i namoczyć na 10 godzin.
- Ugotować w tej samej ilości wody do miękkości, pod koniec gotowania posolić.
- Boczek pokroić w drobną kostkę i podsmażyć następnie dodać posiekaną cebulę i nadal smażyć.
- Kiełbasę osobno pokroić i osobno podsmażyć na patelni.
- Do ugotowanej fasoli włożyć boczek z cebulą,kiełbasę, koncentrat pomidorowy,roztarty majeranek i paprykę oraz pieprz i sól do smaku.
- Wszystko razem pogotować mieszając.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz