Normatyw surowcowy na 4 porcje:
- 4 plastry polędwicy wołowej
- 2 łyżki oleju do smażenia
- 5 łyżek oliwy po 1/2 łyżeczki majeranku i tymianku
- 3 łyżki musztardy z ziarnami gorczycy
- 3 łyżki oliwy
- pieprz
- sól
POLEWA:
- składniki połączyć i dobrze wymieszać.
- Zalewą polać mięso, tak by dokładnie je przykryła.
- Odstawić na ok. 2 godz.
- Na patelni dobrze rozgrzać olej, smażyć steki około 4–5 minut z każdej strony.
- Doprawić solą, oprószyć pieprzem.
- Marynatę zagotować, dodać masło, odparować. Sosem polać mięso.
- Podawać z frytkami i zieloną sałatą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz