niedziela, 9 listopada 2008

Kotlety rybne

http://pu.i.wp.pl/?k=MTAzODM1MTYsMzQ5Mzk1&f=IMG_1331.jpg
Normatyw surowcowy na 6 porcji:
  • 500 g filetów rybnych
  • 200 g czerstwej bułki
  • 2-3 łyżeczki bułki tartej
  • 2 łyżki oleju
  • mielony czarny pieprz
  • sól
Technika wykonania:
  • Filety rybne razem z namoczoną w wodzie i odciśniętą bułką dwukrotnie zemleć w maszynce do mięsa.Doprawić solą oraz pieprzem w bułce tartej.
  • Zrumienić na oleju z dwóch stron.
  • Podawać z ryżem ugotowanym na sypko lub smażonymi ziemniakami.
  • Porcje przybrać koperkiem i plasterkami cytryny.

2 komentarze:

Anonimowy pisze...

Fajny przepis, kotlety wyszły mi wyśmienicie nie wiem co dodać pozdrowienia dla ciebie.

Czekam na nowe przepisy

Anonimowy pisze...

hmmm. kotleciki rybne yśminicie.Co za smak od dziś biorę przepisy tylko od ciebie.Pozdro.