wtorek, 11 listopada 2008

Amerykańskie hamburgery

http://cash.hotmoney.pl/hm30/edfd72a00008cf6647fe7622
Normatyw surowcowy na 4 porcje:
  • 40 g chudej mielonej wołowiny
  • mała cebula (obrana i drobno posiekana)
  • jajo
  • Łyżka oliwy z oliwek
  • pół łyżeczki sosu worcester lub przyprawy do zup
  • sól
  • pieprz
  • 4 bułki
  • plastry ogórka
  • plastry pomidora
  • keczup lub musztarda
  • kapusta pekińska
Technika wykonania:
  • Przygotować sałatkę z kapusty pekińskiej.
  • Mięso wymieszać z cebulą,jajkiem,sosem worcester(przyprawą do zup) oraz solą i pieprzem.Masę dokładnie wyrobić,uformować 4 okrągłe,płaskie kotlety.
  • Na patelni o groszkowanym dnie rozgrzać łyżkę oliwy(hamburgery smaży się prawie bez tłuszczu) i smażyć kotlety po 6 minut z każdej strony.
  • Bułki przekroić,na spodzie każdej kłaść kolejno: liść sałaty,usmażony hamburger,krążki cebuli,trochę keczupu(musztardy),plasterek ogórka i pomidora.To wszystko przykryć górną częścią bułki.
  • Podawać natychmiast.

5 komentarzy:

Anonimowy pisze...

Hamburger amerykański hmmm. Jeszcze takiego nie jadłam!

Anonimowy pisze...

No a gdzie ten serr?
Ale hamburger dobry ;)
POLECAM

Anonimowy pisze...

nie dobry

Anonimowy pisze...

foto

Anonimowy pisze...

ham(...)jest dobry