Normatyw surowcowy na 4 porcje:
- 4 plastry schabu bez kości
- 1 jajko
- 1 łyżka mąki
- 1 szklanka bułki tartej
- ok. 2 łyżki oleju
- pieprz
- sól
- Plastry mięsa opłukac zimną wodą.
- Na desce rozbić plastry mięsa tak,aby zwiększyły swoją objętość 0 50%.
- Na dwóch osobnych talerzach wbić surowe jajko i roztrzepać jak na jajecznice,a na drugi talerz wsypać bułkę tartą połączoną z mąką solą i pieprzem.
- Przygotowane kotlety dokładnie obtoczyć w jajku a następnie w panierce.
- Na rozgrzaną patelnię z tłuszczem ułożyć na płasko kotlety czas smażenia:po 2 minuty z obu stron na mocnym ogniu.
- Po 4-5 minutach kotlety nadają się do spożycia.
2 komentarze:
Kotlet schabowy był bardzo dobry ... to nie to co u mamy ale takze jest o wiele lepszy niz jak ja zrobie (początkujący)
Polecam ;]
PS Wklejaj wiecej [przeprisow
Jest smaczne.. pozdrowienia.
Prześlij komentarz