czwartek, 13 listopada 2008

Fasolka po bretońsku

http://www.mniammniam.pl/obrazki/u_obrazki/4961.jpg
Normatyw surowcowy:
  • fasola biała 70 g
  • kiełbasa toruńska 1
  • boczek 15 g
  • cebula 2 sztuki
  • koncentrat pomidorowy dwie puszki
  • majeranek 1 łyżeczka
  • pieprz
  • sól
  • papryka mielona 1 łyżeczka
Technika wykonania:
  • Fasolkę dokładnie wypłukać i namoczyć na 10 godzin.
  • Ugotować w tej samej ilości wody do miękkości, pod koniec gotowania posolić.
  • Boczek pokroić w drobną kostkę i podsmażyć następnie dodać posiekaną cebulę i nadal smażyć.
  • Kiełbasę osobno pokroić i osobno podsmażyć na patelni.
  • Do ugotowanej fasoli włożyć boczek z cebulą,kiełbasę, koncentrat pomidorowy,roztarty majeranek i paprykę oraz pieprz i sól do smaku.
  • Wszystko razem pogotować mieszając.

Brak komentarzy: