Normatyw surowcowy na 4 porcje:
- 4 filety z kurczaka
- 1 papryka czerwona
- puszka pomidorów
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- garść czarnych oliwek
- rozmaryn suszony
- sól, pieprz
- 200 ml czerwonego wina
- oliwa do smażenia
- Filety pokroić na duże kawałki, posolić, popieprzyć i usmażyć na rumiano na oliwie.
- Na głębokiej patelni zeszklić posiekaną cebulę z czosnkiem na oliwie.
- Dodać pokrojoną paprykę, wino, puszkę pomidorów i dusić 10 minut. Po tym czasie dorzucić oliwki, rozmaryn, sól, pieprz. Po chwili dodać kurczaka.
- Zagrzać kurczaka.
- Podawać np. z makaronem i gotowanymi brokułami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz